logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • KIEROWCY
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Українська редакція
      • Kanały internetowe

      • Historia

      • Serwisy historyczne

      • Radiowe Centrum Kultury Ludowej

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

  • Gieno Mientkiewicz
Cała Polska robi twarogi! Przepis zdradza Gieno Miętkiewicz

2020-04-23

Cała Polska robi twarogi! Przepis zdradza Gieno Miętkiewicz

– Domowy twaróg z tłustego mleka, podany z solą i olejem rzepakowym, jest fenomenalny, a plaster twarogu z miodem lub dobrą konfiturą jest delicją – zachwyca się Katarzyna Pruchnicka, która o przepis na twaróg poprosiła słynnego serowara i smakosza Giena Miętkiewicza.

A nuż, widelec

W poszukiwaniu doskonałej zupy rybnej

2019-08-17

W poszukiwaniu doskonałej zupy rybnej

- Prawie każdy lokal, wyrastający ponad średnią, ma zupę rybną. Spotkałem je również w smażalniach, wobec tego nie jest ona niepospolita - opowiadał w "Drodze przez mąkę" Gieno Mientkiewicz, kucharz i smakosz, który postanowił przemierzyć polskie wybrzeże i odwiedzić nadmorskie restauracje, aby sporządzić raport o stanie tego specjału w Polsce.

Droga przez mąkę

Ryba w postaci płynnej

2019-08-14

Ryba w postaci płynnej

Gościem audycji "Droga przez mąkę" będzie serowar, kucharz i smakosz Gieno Mientkiewicz, który przedstawi ranking nadbałtyckich zup rybnych.

Strona główna

Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

2018-06-28

Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

– Serowarom zagrodowym depcze po piętach kolejny ruch, czyli serowarzy garażowi. Cudowne zjawisko. To są ludzie, któzy nie mają własnych zwierząt, mleka. Szukają go, badają i zaczynają robić sery. Im trudniejsze, tym większą przyjemność i radość im to sprawia – ocenia Gieno Mientkiewicz, znawca serów. 

A nuż, widelec

Twaróg odkryty na nowo

2018-01-10

Twaróg odkryty na nowo

Wydaje się, że o twarogu wiemy już wszystko, tymczasem wciąż kryje on w sobie wiele smakowych niespodzienek.

A nuż, widelec

Sery podpuszczkowe. Na początku był kozi bukłak?

2016-07-30

Sery podpuszczkowe. Na początku był kozi bukłak?

- Serowar nie ma w serowarni podpuszczki jako takiej. Musi ją sobie wysublimować - o produkcji serów podpuszczkowych (np. parmezan czy gouda) opowiadał w Dwójce Gieno Mientkiewicz.

Droga przez mąkę

Regionalne sery produkowane w Polsce. Wyśmienite!

2016-01-20

Regionalne sery produkowane w Polsce. Wyśmienite!

- Jakkolwiek by to zabrzmiało, trzeba powiedzieć, że najlepszy ser pochodzi z mleka zadowolonych i zdrowych krów oraz kóz - mówi Katarzyna Pruchnicka i zdradza, gdzie w Polsce można zjeść prawdziwe serowe pyszności.

A nuż, widelec

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.