Twaróg odkryty na nowo

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Twaróg odkryty na nowo
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Sunny Forest/Shutterstock

Wydaje się, że o twarogu wiemy już wszystko, tymczasem wciąż kryje on w sobie wiele smakowych niespodzienek.

Posłuchaj

Twaróg odkryty na nowo (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

ser 1200.jpg
Regionalne sery produkowane w Polsce. Wyśmienite!

Znawcy twarogów podkreślają, że mają one różne nuty smakowe, odmienne konsystencje i ziarnistość. Wszystko to wpływa na ich ostateczny smak.

W audycji "A nuż, widelec" o swojej miłości do tego rodzaju serów mówi ich znawca Gieno Mientkiewicz. – Nie jestem w stanie opisać tego, jak bogaty jest świat twarogów – podkreśla.

Rozmówca prowadzącej audycję Katarzyny Pruchnickiej zdradza też, gdzie można kupić "nadtwaróg" i gdzie warto szukać wyjątkowo smacznych serów. Podpowiada też, jak je doprawić, by odkryć w nich nowe nuty smakowe.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji: 10.01.2018
Godzina emisji: 11.14

iwo/mk

Polecane