logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • KIEROWCY
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Українська редакція
      • Kanały internetowe

      • Historia

      • Serwisy historyczne

      • Radiowe Centrum Kultury Ludowej

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

  • buraki
Barszcz ukraiński na liście UNESCO. Jak przyrządzić go zgodnie z tradycją?

2022-07-29

Barszcz ukraiński na liście UNESCO. Jak przyrządzić go zgodnie z tradycją?

Barszcz ukraiński stał się kolejną potrawą wpisaną na światową listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Ta zupa często gości także w polskich domach, choć, jak się okazuje, przyrządzamy ją nieco inaczej, niż robi się to na Ukrainie. Nasz reporter Michał Fedusio odwiedził jedną z warszawskich restauracji specjalizujących się w ukraińskiej kuchni, by sprawdzić, jak przyrządza się tradycyjny barszcz ukraiński.

Pora na Trójkę

Sytuacja na rynku cukru. Ekspert: ciężko konkurować z cukrem, którego produkcja jest dotowana

2019-03-22

Sytuacja na rynku cukru. Ekspert: ciężko konkurować z cukrem, którego produkcja jest dotowana

– Zamykanie cukrowni było procesem nieuchronnym, mniejsze zakłady nie wytrzymywały konkurencji i były przejmowane przez większe – powiedział Stanisław Lubaś, przewodniczący Sekcji Krajowej Przemysłu Cukrowniczego NSZZ "Solidarność". – Obecna sytuacja na rynku cukrowniczym to w pewnej mierze wynik działania Unii Europejskiej – dodał w audycji "Kulisy Spraw".

Polska

Sok z buraka, czyli zdrowe kiszenie

2017-07-25

Sok z buraka, czyli zdrowe kiszenie

- Polecam napój sezonowy - kwas z buraków. Fermentacja powoduje to, że burak staje się najzdrowszym warzywem - mówi Grażyna Dobroń.

Instrukcja obsługi człowieka

Zakwas na wigilijny barszcz bez tajemnic

2016-12-15

Zakwas na wigilijny barszcz bez tajemnic

Przygotowanie wigilijnego barszczu wydaje się dziecinnie proste, jednak o sukcesie decyduje kilka ważnych szczegółów. Jakich? O tym mówimy w odcinku poświęconym zakwasowi na barszcz.

Przepisy

Burak na co dzień i od święta. Kilka bezcennych porad

2016-12-01

Burak na co dzień i od święta. Kilka bezcennych porad

Kumin, czosnek niedźwiedzi, olej lniany, kozi ser mogą sprawić, że burak nabierze nowego wymiaru smaku. Jak jeszcze można urozmaicić dania z tym warzywem?

A nuż, widelec

Buraki czekają na mikrorewolucję

2016-01-28

Buraki czekają na mikrorewolucję

Polska, choć jest gigantem w produkcji buraków ćwikłowych, nie potrafi rozkręcić ich eksportu. Ma w tym pomóc...ich biała wersja. O sprawie pisze "Puls Biznesu".

Informacje

„B” jak buraki

2015-11-24

„B” jak buraki

Dziś przygotujemy przekąskę, która jest tak samo smaczna na zimno, jak i na ciepło.

Smak na tak

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.