logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • KIEROWCY
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Українська редакція
      • Kanały internetowe

      • Historia

      • Serwisy historyczne

      • Radiowe Centrum Kultury Ludowej

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

  • szparagi
Tomek Czajkowski - magiczne składniki i nieoczywiste smaki

2023-05-25

Tomek Czajkowski - magiczne składniki i nieoczywiste smaki

Tomek Czajkowski od 10 lat prowadzi bloga "Magiczny Składnik". Chętnie sięga po kulinarne eksperymenty, zdarzyło mu się nawet kisić frytki. 

Pierwsze słyszę

Koronawirus na farmie szparagów w Niemczech. Pracują tam setki Polaków

2021-05-11

Koronawirus na farmie szparagów w Niemczech. Pracują tam setki Polaków

Na jednej z największych niemieckich farm szparagów wybuchło ognisko epidemii koronawirusa. Pracuje tam ponad 1000 osób, z czego blisko połowa to Polacy. Niemiecki portal Deutsche Welle przedstawiła wstrząsające wyniki swojego śledztwa dziennikarskiego.

Świat

Szparagi - dietetyczny afrodyzjak

2021-05-07

Szparagi - dietetyczny afrodyzjak

Jedno z najsmaczniejszych wiosennych warzyw to szparagi, gdy tylko się pojawiają to znak, że wiosna na dobre się zaczęła. Obok walorów smakowych mają dużo właściwości prozdrowotnych.

Najlepszy dzień tygodnia

Gotujmy szparagi, póki czas! Jarosław Uściński zdradza swoje przepisy

2020-05-26

Gotujmy szparagi, póki czas! Jarosław Uściński zdradza swoje przepisy

Szparag obejmuje ponad dwieście gatunków, a tylko jeden z nich rośnie w naszym kraju. Właśnie teraz jest na nie sezon, z czego warto korzystać – Nie wyobrażam sobie, jak można wieźć szparagi przez kilka tygodni z innego kontynentu. Oczywiście są torby, które mogą je jakoś zabezpieczyć, ale lepiej kupić to, co jest sezonowe – mówi restaurator Jarosław Uściński.

Dzień z Trójką w domu

Pora na szparagi!

2020-05-07

Pora na szparagi!

– Niezależnie od wszystkiego, co dzieje się wokół nas, pewne rzeczy pozostają niezmienne: maj to czas, gdy szparagi pojawiają się na moim stole tak często, jak to tylko możliwe – mówi Katarzyna Pruchnicka.

A nuż, widelec

Szparagi i jajko. Stworzone, by jeść je razem

2017-06-01

Szparagi i jajko. Stworzone, by jeść je razem

- Szparagi pasują do wszystkiego - mówi kucharz Piotr Kucharski. Dodaje, że najsmaczniejsze są w połączeniu z jajkami. I to w każdej postaci.

A nuż, widelec

Prosto, smacznie i zdrowo. W królestwie szparagów

2017-05-11

Prosto, smacznie i zdrowo. W królestwie szparagów

Szparagi najlepiej kupować świeże i grube. Zielone powinny mieć grubość palca, a białe mogą być znacznie większe. O tym, jak je wybierać i przygotowywać, rozmawiamy z Piotrem Kucharskim.

A nuż, widelec

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.