Pora na szparagi!
2020-05-07, 11:05 | aktualizacja 2020-05-07, 20:05
– Niezależnie od wszystkiego, co dzieje się wokół nas, pewne rzeczy pozostają niezmienne: maj to czas, gdy szparagi pojawiają się na moim stole tak często, jak to tylko możliwe – mówi Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Sezon na szparagi jest bardzo krótki. Jak więc najlepiej wykorzystać? Swoje pomysły przedstawia Marta Dymek z bloga Jadłonomia.
– Jeżeli chodzi o szparagi, jestem tradycjonalistką. Najbardziej lubię, gdy są krótko smażone lub krótko grillowane. Najważniejsze jest to, jakie dodatki się z nimi pojawią. Może to być oliwa szałwiowa, sól, pieprz, inne oliwy smakowe, a nawet polski olej. Można się też pokusić o nieco bardziej egzotyczne połączenie: szparagi z pastą miso z utartym sezamem – proponuje rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej.
Jak widać, pomysłów na szparagi jest bardzo wiele. Zachęcamy do eksperymentowania z tym warzywem! Smacznego!
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek (Jadłonomia)
Data emisji: 7.05.2020
Godzina emisji: 11.31
ml/gs