Szparagi i jajko. Stworzone, by jeść je razem
2017-06-01, 11:06 | aktualizacja 2017-06-01, 12:06
- Szparagi pasują do wszystkiego - mówi kucharz Piotr Kucharski. Dodaje, że najsmaczniejsze są w połączeniu z jajkami. I to w każdej postaci.
Posłuchaj
Co proponuje suchaczom? - Gotuję jajko na twardo, siekam je i podgrzewam w rondelku z odrobiną śmietany kremówki i ziół. Najlepszy będzie świeży koperek lub posiekana natka pietruszki, ewentualnie czosnek niedźwiedzi. Wszystko podgrzewam tak, żeby żółtko się rozpadło. I polewam tym podsmażone na patelni szparagi - wyjaśnia gość Trójki.
W audycji Katarzyna Pruchnicka dzieli się innymi szparagowymi pomysłami, m.in. na sałatkę ze szparagów i truskawek z dodatkiem octu balsamicznego. Więcej o szparagach w dołączonym nagraniu. Zapraszamy do wysłuchania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Piotr Kucharski (kucharz, piekarz)
Data emisji: 1.06.2017
Godzina emisji: 11.14
czaj/mk