Reklama

reklama

Comfort food po podlasku – sałatka ziemniaczana na śniadanie i na kolację!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Comfort food po podlasku – sałatka ziemniaczana na śniadanie i na kolację!
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock.com/zoryanchik

– Zawodowo gotuję już bardzo wiele lat. Eksperymentowałam z różnymi kuchniami, ale na co dzień lubię tzw. comfort food – jedzenie, które otula, daje przyjemność i daje bardzo dużo smaku. Ponieważ lubię ziemniaki, dużo ich wykorzystuję. W końcu jestem Podlasianką! – mówi autorka książek kulinarnych Joanna Jakubiuk.

Posłuchaj

Otulająca sałatka ziemniaczana z dwóch składników (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Bardzo lubię sałatki ziemniaczane. Ziemniaki ugotowane w mundurkach, ostudzone i przyrządzone w formie sałatki, mają dużo więcej walorów prozdrowotnych. Oprócz przypraw i dodatków składa się tylko z dwóch składników – ziemniaków i białej cebuli. Do tego odrobina zwykłego oleju rzepakowego, sól i pieprz ziołowy, najlepiej podlaski, bo ma dość specyficzny skład – podkreśla Joanna Jakubiuk. – Już sama w sobie może być daniem kolacyjnym lub śniadaniowym. Jak tylko ją zrobię, część zjadam od razu przy próbowaniu – zdradza.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Joanna Jakubiuk (autorka książek kulinarnych)
Data emisji: 30.04.2020
Godzina emisji: 11.37

kr

Polecane