Placki ziemniaczane i kanapka ze śledziem, czyli przysmaki cieszyńskiej kuchni

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Placki ziemniaczane i kanapka ze śledziem, czyli przysmaki cieszyńskiej kuchni
(zdjęcie ilustracyjne)Foto: Taken/Pixabay

- Dziś smakujemy Cieszyn - zapowiada Katarzyna Pruchnicka na początku kolejnego odcinka audycji "A nuż, widelec".

Posłuchaj

Przysmaki tradycyjnej cieszyńskiej kuchni (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Mieszkańcy regionu opowiadają w Trójce o daniach, które zna każdy mieszkaniec Cieszyna. Z audycji dowiadujemy się, co charakteryzuje tamtejsze placki ziemniaczane, gdzie można zjeść tradycyjną kanapkę ze śledziem i jak przyrządzić przepyszny cieszyński strudel.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Jan Szczugiel, Maciej Dembiniok, Beata Cienciała (znawcy cieszyńskiej kuchni)
Data emisji:
19.11.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/mp

 

Polecane