Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy
2015-06-17, 12:06 | aktualizacja 2015-06-17, 17:06
Goście Trójki udowadniają, że kaszę mogą polubić nawet osoby, które dotąd zupełnie nie były do niej przekonane.
Posłuchaj
Jak namówić kulinarnych przeciwników kaszy do jej spróbowania? - Prosta rzecz. Przygotowujemy składniki, które lubimy, czyli na przykład brokuły, kalafior, czy mięso. I dokładamy raz jedną kaszę, raz drugą. Danie smakuje super, a za każdym razem trochę inaczej - mówił Paweł Łukasik, który z Grzegorzem Targoszem napisał książkę "Kipi kasza".
Autorzy zdradzają także, jak pozbyć się goryczy z kaszy jaglanej i jak przygotować gołąbki z kaszą zamiast ryżu. W audycji instruują też dokładnie, jak przygotować kushi - czyli sushi z kaszy, z bardzo polskimi składnikami.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz (autorzy bloga kulinarnego "Gotowanie z pasją" i książki "Kipi kasza")
Data emisji: 17.06.2015
Godzina emisji: 11.15
ei/mp