Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy
Goście Trójki przekonują, że kasza może z powodzeniem zastąpić nie tylko ziemniaki, ale też ryż. Zarówno w daniach słonych, jak i słodkich Foto: Pixabay.com/TinaKirk

Goście Trójki udowadniają, że kaszę mogą polubić nawet osoby, które dotąd zupełnie nie były do niej przekonane.

Posłuchaj

Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz podpowiadają, jak w pomysłowy sposób wykorzystać w kuchni kaszę (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Jak namówić kulinarnych przeciwników kaszy do jej spróbowania? - Prosta rzecz. Przygotowujemy składniki, które lubimy, czyli na przykład brokuły, kalafior, czy mięso. I dokładamy raz jedną kaszę, raz drugą. Danie smakuje super, a za każdym razem trochę inaczej - mówił Paweł Łukasik, który z Grzegorzem Targoszem napisał książkę "Kipi kasza".

Autorzy zdradzają także, jak pozbyć się goryczy z kaszy jaglanej i jak przygotować gołąbki z kaszą zamiast ryżu. W audycji instruują też dokładnie, jak przygotować kushi - czyli sushi z kaszy, z bardzo polskimi składnikami.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz (autorzy bloga kulinarnego "Gotowanie z pasją" i książki "Kipi kasza")
Data emisji: 17.06.2015
Godzina emisji: 11.15

ei/mp

Polecane