logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • KIEROWCY
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Українська редакція
      • Kanały internetowe

      • Historia

      • Serwisy historyczne

      • Radiowe Centrum Kultury Ludowej

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

  • słodycze
Słodkości w pracy jak bierne palenie?

2023-02-07

Słodkości w pracy jak bierne palenie?

Przewodnicząca Brytyjskiej Agencji ds. Żywności prof. Susan Jebb porównała przebywanie w biurze, w którym są dostępne słodycze, do biernego palenia. Jej zdaniem pracownicy nie powinni przynosić słodyczy do biura, aby nie kusić współpracowników. 

Sygnały dnia

Dwutlenek tytanu. Czy ten barwnik ma negatywny wpływ na nasze zdrowie?

2022-10-04

Dwutlenek tytanu. Czy ten barwnik ma negatywny wpływ na nasze zdrowie?

Czym jest dwutlenek tytanu? To barwnik o symbolu E171, z uwagi na właściwości rozjaśniające nazwany również bielą tytanową. Od lat jest stosowany jako dodatek do żywności, mający nadać jej atrakcyjną, białą barwę. Wygląda jednak na to, że nadszedł koniec stosowania tej substancji. 

Cztery pory roku

Jagoda w koronie. O kulinarnym klejnocie Polski

2022-07-17

Jagoda w koronie. O kulinarnym klejnocie Polski

Jagodzianki zna każdy, dla wielu to właśnie ich smak jest symbolem lata. Ta niepozorna bułeczka to nic innego jak drożdżowe ciasto, rozpływające się w ustach jagodowe nadzienie i słodka kruszonka.

Nie na-żarty

Jagodowy przysmak. Kto robi najlepsze jagodzianki?

2022-07-15

Jagodowy przysmak. Kto robi najlepsze jagodzianki?

Na przełomie czerwca i lipca przy leśnych ścieżkach wysypują się ciemne jagody. Rozpoczyna się więc sezon na jagodzianki.

Polecamy

Światowy Dzień Ciastek. Sposób na idealne wypieki i na słodki biznes

2022-07-09

Światowy Dzień Ciastek. Sposób na idealne wypieki i na słodki biznes

O co zadbać, aby ciasto drożdżowe wyszło nam, jak należy? Jaka powinna być idealna beza? Od czego powinna zacząć osoba, która chce zawodowo zająć się cukiernictwem? Te pytania w Światowym Dniu Ciastek zadaliśmy Aleksandrze Boreckiej, cukiernikowi samoukowi, która od pięciu lat prowadzi własny słodki biznes.

Bed and breakfast

Dzieci w Polsce tyją najszybciej w Europie

2022-06-01

Dzieci w Polsce tyją najszybciej w Europie

Jak alarmuje Światowa Organizacja Zdrowia, dzieci w Polsce tyją szybciej od swoich kolegów ze Starego Kontynentu. Problem z nadmierną masą ciała dotyczy 10 proc. małych dzieci do trzech lat, 30 proc. dzieci w wieku wczesnoszkolnym i 22 proc. młodzieży do 15. roku życia.  

Sygnały dnia

12 kwietnia to Dzień Czekolady. Słodko-gorzka historia

2022-04-12

12 kwietnia to Dzień Czekolady. Słodko-gorzka historia

12 kwietnia to Dzień Czekolady. Lubimy ją jeść i pić, poprawia nam nastrój, a do tego, ze względu na dużą zawartość magnezu, dodaje nam zdrowia. Jaka jest historia czekolady i po czym możemy poznać, że wszyscy ci, dzięki którym możemy ją smakować, zostali uczciwie wynagrodzeni?

Pora na Trójkę

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.