logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Українська редакція
  • KIEROWCY
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
      • Kanały internetowe

      • Serwisy historyczne

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

logowanie
  • kuchnia polska
Ekspert: "Truskawki polskie są dla nas smaczniejsze"

2022-06-10

Ekspert: "Truskawki polskie są dla nas smaczniejsze"

Sezon truskawkowy w pełni. Na rynku dostępne są nie tylko polskie owoce, ale także te np. z Hiszpanii czy Grecji. Czym różnią się między sobą, jak są uprawiane, czym są pryskane? Jak je przechowywać, jakie mają wartości odżywcze i czy mogą uczulać? Jednym słowem, wszystko o truskawkach.

Cztery pory roku

Dzieci w Polsce tyją najszybciej w Europie

2022-06-01

Dzieci w Polsce tyją najszybciej w Europie

Jak alarmuje Światowa Organizacja Zdrowia, dzieci w Polsce tyją szybciej od swoich kolegów ze Starego Kontynentu. Problem z nadmierną masą ciała dotyczy 10 proc. małych dzieci do trzech lat, 30 proc. dzieci w wieku wczesnoszkolnym i 22 proc. młodzieży do 15. roku życia.  

Sygnały dnia

Lubczyk, kolendra, oregano. Wiosenne zioła na talerzu

2022-05-31

Lubczyk, kolendra, oregano. Wiosenne zioła na talerzu

Lubczyk, kolendra, oregano i wiele innych… Dlaczego warto je włączyć do naszej diety nie tylko wiosną?  

Cztery pory roku

 Jedzenie w sieci i kulinarna dyplomacja Michała Korkosza

2022-05-12

Jedzenie w sieci i kulinarna dyplomacja Michała Korkosza

Michał Korkosz od lat prowadzi Rozkosznego bloga kulinarnego. Ostatnio możemy go coraz częściej oglądać na YouTube'ie, gdzie dzieli się przepisami i wrażeniami z podróży. Warto wiedzieć, że jest internacjologiem i kulinarna dyplomacja nie jest mu obca. 

Pierwsze słyszę

Jędrzej Kitowicz, uważny obserwator obyczajów i prekursor etnografii

2022-04-03

Jędrzej Kitowicz, uważny obserwator obyczajów i prekursor etnografii

Jędrzej Kitowicz żył długo, a żywot miał barwny. Był urzędnikiem, podróżnikiem, żołnierzem, konfederatem barskim, a księdzem został już pod koniec życia i nawet uzyskał probostwo w Rzeczycy. Ale przede wszystkim był uważnym obserwatorem, a swoje spostrzeżenia zawarł w dziele "Opis obyczajów i zwyczajów za panowania Augusta III". Zmarł 3 kwietnia 1804 roku w Rzeczycy.

Strona główna

"Przy garach" - reportaż Urszuli Żółtowskiej-Tomaszewskiej

2022-03-17

"Przy garach" - reportaż Urszuli Żółtowskiej-Tomaszewskiej

W mediach społecznościowych ludzie zachęcają się nawzajem do tego, żeby gotować dla uchodźców. Jedni gotują zupy, inni pieką ciasta.  I zawożą jedzenie na dworce w Warszawie. 

Reportaże

Polsko-ukraińskie dziedzictwo kulinarne w zbiorze Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

2022-03-15

Polsko-ukraińskie dziedzictwo kulinarne w zbiorze Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie od lat publikuje w serii "Monumenta Poloniae Culinaria" najstarsze polskie przepisy kulinarne. Właśnie ukazał się najnowszy, ósmy już tom pt. "Zbiór dla kuchmistrza", który wypełniły pochodzące z XVI i XVII wieku przepisy, odnalezione w Bibliotece Narodowej Ukrainy w Kijowie. 

Trójka przed południem

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.