logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Українська редакція
  • KIEROWCY
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
      • Kanały internetowe

      • Serwisy historyczne

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

logowanie
  • jedzenie
Jedzenie przyszłości. "Klient dostaje rzetelną informację o tym, co kupuje"

2022-06-26

Jedzenie przyszłości. "Klient dostaje rzetelną informację o tym, co kupuje"

- Certyfikaty pozwalają nam śledzić źródła pochodzenia produktów. Jeśli ktokolwiek chce zadeklarować, że jego produkt jest ekologiczny, musi spełnić szereg konkretnych warunków - podkreślał Andrzej Gantner z Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców.

Sztuka jedzenia

Wino gruzińskie. Skąd się bierze jego popularność?

2022-06-26

Wino gruzińskie. Skąd się bierze jego popularność?

Polska jest trzecim co do wielkości na świecie importerem win gruzińskich, a wkrótce najpewniej stanie się największym. Co nas do nich przekonuje? Odpowiedzi na to pytanie szukaliśmy w audycji.

Droga przez mąkę

Bajgle amerykańskie lub krakowskie - jak przygotować je we własnej kuchni?

2022-06-26

Bajgle amerykańskie lub krakowskie - jak przygotować je we własnej kuchni?

W Polsce bajgle kojarzą się przede wszystkim z Krakowem, ale ten wypiek popularny jest na całym świecie, można je kupić na ulicach Londynu i Nowego Jorku. Jak upiec bajgle w domu?

Nie na-żarty

Problem wywozu zboża z Ukrainy. Prezes PKP: pracujemy nad zwiększeniem przepustowości

2022-06-20

Problem wywozu zboża z Ukrainy. Prezes PKP: pracujemy nad zwiększeniem przepustowości

- To wyzwanie pokazuje, że trzeba myśleć o nowych rozwiązaniach. Nie da się tego zrobić nagle i już. Pracujemy nad zwiększeniem przepustowości, żeby pomóc światu uniknąć klęski głodu - powiedział w Polskim Radiu 24 Krzysztof Mamiński, prezes PKP.

Północ - Południe

Zagrożenie głodem na świecie. Jan Krzysztof Ardanowski: mamy możliwość zwiększenia produkcji żywności

2022-06-20

Zagrożenie głodem na świecie. Jan Krzysztof Ardanowski: mamy możliwość zwiększenia produkcji żywności

- Kraje, które mają możliwości i zdolności do rozwoju rolnictwa, powinny robić to w interesie własnym, ale i w ramach odpowiedzialności za ludzkość - powiedział w Polskim Radiu 24 Jan Krzysztof Ardanowski, przewodniczący Rady ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich przy Prezydencie RP. Na Forum Wizja Rozwoju rozmowę przeprowadził Adrian Klarenbach.

Temat dnia/Gość PR24

Jedzenie przyszłości - jakie jest w filmach i literaturze SF?

2022-06-19

Jedzenie przyszłości - jakie jest w filmach i literaturze SF?

Wyciskane z tubek pasty czy kapsułki przypominające tabletki? A może zupełnie nowe produkty, których jeszcze nie zdążyliśmy poznać? Jedzenie to jeden z ważniejszych elementów naszego życia. Jak będzie ono wyglądało w przyszłości? Po ten temat sięgali twórcy filmowi i SF, którzy w swoich obrazach przedstawiali niezwykłe wizje jedzenia przyszłości. Niektóre z nich doczekały się urzeczywistnienia.

Sztuka jedzenia

O kulinarnych wątkach esejów Beli Hamvasa

2022-06-19

O kulinarnych wątkach esejów Beli Hamvasa

Wino, tytoń, kawa, warzywa, kwiaty, przyprawy, zapachy i smaki. O kulinarnych wątkach esejów Beli Hamvasa zebranych w wydanym właśnie zbiorze "Księga gaju laurowego" rozmawialiśmy w "Drodze przez mąkę" z dr Karoliną Rychter – filozofką i dziennikarką.

Droga przez mąkę

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.