logo
x
menu
Logo radio
Portal Polskiego Radia SA
  • Podcasty

  • zamknij
  • Polskie Radio 24
    • Felietony
    • Audycje
    • Zespół
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Newsletter
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Jedynka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Konkursy
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Dwójka
    • Audycje
    • Koncerty
    • Playlista
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Częstotliwości
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Trójka
    • Audycje
    • Playlista
    • Zespół
    • Częstotliwości
    • Koncerty
    • Ramówka
    • Konkursy
    • Lista Przebojów
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Czwórka
    • Audycje
    • Playlista
    • Koncerty
    • Zespół
    • Konkursy
    • Patronaty
    • Ramówka
    • Jak nas słuchać
    • Kontakt
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • KIEROWCY
  • Dzieci
  • Chopin
  • Radio Poland
    • English Section
    • Беларуская Служба
    • Русская Служба
    • Українська Служба
    • Redakcja Polska
    • Deutsche Redaktion
    • Hebrew Section - archive
    • Podcasty

      • Instagram
      • Twitter
      • Facebook
      • YouTube
  • Українська редакція
      • Kanały internetowe

      • Historia

      • Serwisy historyczne

      • Radiowe Centrum Kultury Ludowej

      • Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia

      • Teatr Polskiego Radia w Warszawie

      • Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie

      • Lektury do słuchania

      • Ramówka

      • Częstotliwości

      • Sklep

      • Szkolenia

      • Akademia radiowa

  • jagody
Jagoda w koronie. O kulinarnym klejnocie Polski

2022-07-17

Jagoda w koronie. O kulinarnym klejnocie Polski

Jagodzianki zna każdy, dla wielu to właśnie ich smak jest symbolem lata. Ta niepozorna bułeczka to nic innego jak drożdżowe ciasto, rozpływające się w ustach jagodowe nadzienie i słodka kruszonka.

Nie na-żarty

Jagodowy przysmak. Kto robi najlepsze jagodzianki?

2022-07-15

Jagodowy przysmak. Kto robi najlepsze jagodzianki?

Na przełomie czerwca i lipca przy leśnych ścieżkach wysypują się ciemne jagody. Rozpoczyna się więc sezon na jagodzianki.

Polecamy

Światowy Dzień Ciastek. Sposób na idealne wypieki i na słodki biznes

2022-07-09

Światowy Dzień Ciastek. Sposób na idealne wypieki i na słodki biznes

O co zadbać, aby ciasto drożdżowe wyszło nam, jak należy? Jaka powinna być idealna beza? Od czego powinna zacząć osoba, która chce zawodowo zająć się cukiernictwem? Te pytania w Światowym Dniu Ciastek zadaliśmy Aleksandrze Boreckiej, cukiernikowi samoukowi, która od pięciu lat prowadzi własny słodki biznes.

Bed and breakfast

Bakterie salmonelli w mrożonkach. Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega

2018-12-16

Bakterie salmonelli w mrożonkach. Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega

Państwowa Inspekcja Sanitarna ostrzega przed spożyciem produktu o nazwie "Jagody Leśne. Mroźna Kraina 300 g". W jednej z partii wykryto bakterie salmonelli.

Informacje

Borówki niby amerykańskie, a nasze. Polacy polubili te owoce

2018-05-28

Borówki niby amerykańskie, a nasze. Polacy polubili te owoce

Od kilku lat dużym powodzeniem wśród polskich konsumentów cieszą się borówki nazywane amerykańskimi, choć pochodzą one z rodzimych plantacji. Należą one do najzdrowszych owoców, ale nie są łatwe w uprawie.

Informacje

Za granicą doceniają nasze runo leśne. Grzyby i jagody są "trendy"

2018-04-09

Za granicą doceniają nasze runo leśne. Grzyby i jagody są "trendy"

Polską specjalnością w eksporcie żywności jest między innymi runo leśne, a więc borowiki, kurki, jagody i jeżyny. Duży popyt sprawia, że na przykład grzyby leśne są skupowane przez nasze firmy na całym świecie, a potem przetwarzane w Polsce.

Informacje

Główny lokalny przysmak z Olsztynka produktem tradycyjnym

2017-11-24

Główny lokalny przysmak z Olsztynka produktem tradycyjnym

Drożdżowe ciastka z kruszonką na wierzchu i jagodowym nadzieniem zostały wpisane na ministerialną listę produktów tradycyjnych.

Strona główna

z 0

0:000:00
X
Smartfon

Pobierz aplikację
Trójka Polskie Radio

Słuchaj radiowej Trójki wszędzie tam gdzie jesteś!
Sprawdź aktualną ramówkę, wysłuchaj archiwalnych audycji lub Trójkowych podcastów w ramach nowoczesnej i funkcjonalnej aplikacji.

Google PlayApp StoreAppGallery

Znajdziesz nas na:

dab+
  • Kierowcy
  • Jedynka
  • Dwójka
  • Trójka
  • Czwórka
  • Polskie Radio 24
  • Chopin
  • Radio Poland
  • RCKL
  • Dzieci
  • Redakcja katolicka
  • Redakcja ekumeniczna
  • Kanały internetowe
  • Serwisy historyczne
  • Sklep
  • Szkolenia Polskiego Radia
  • Informacyjna Agencja Radiowa
  • Częstotliwości
  • Polityka prywatności
  • Dane osobowe
  • Polskie Radio S.A.