Tuż za miedzą – o kuchni regionalnej

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Tuż za miedzą – o kuchni regionalnej
KartaczeFoto: Shutterstock.com/Dar1930

– Chcemy mieć kuchnię polską prawdziwie polską, opartą na regionalnych naturalnych produktach. Chcemy być jacyś – charakterystyczni, ale przede wszystkim prawdziwi – mówił znany chyba wszystkim telewidzom kucharz Karol Okrasa. 

Posłuchaj

Karol Okrasa o najcenniejszych polskich smakach (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Chcemy dogonić świat, wyznaczać trendy, ale trochę robimy krok wstecz. Produkty regionalne w Polsce są unikalne na skalę światową. Tych smaków i aromatów nie znajdziemy nigdzie na całej kuli ziemskiej. Mam na myśli aromaty wędzenia, marynowania, kiszenia, nawet zwykłego jabłka. To jest rzecz, która może charakteryzować naszą kuchnię i może ją bardzo mocno podkreślać na arenie międzynarodowej – zachęca Karol Okrasa, który od lat na oczach widzów kulinarnie odkrywa Polskę i promuje nasze regionalne smaki.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Karol Okrasa (kucharz, prezenter telewizyjny)
Data emisji: 13.02.2020
Godzina emisji: 11.30

kr

Polecane