Tarta jabłkowa według przepisu Davida Gaboriaud (A nuż, widelec/Trójka)
Tarta, czyli tysiące smakowych kombinacji
Bardzo proste i uniwersalne danie. Tarty mogą być podawane na słodko, wytrwanie, na cieście francuskim lub kruchym. Mistrzami w serwowaniu tej potrawy są Francuzi.
Zdjęcie ilustracyjne
Foto: Pixabay/lic. CC0 Public Domain
Dodaj do playlisty
– Ciekawy jest przepis na cienką tartę z jabłkami. Na początku musimy rozwałkować ciasto francuskie, żeby miało mniej więcej dwa milimetry. Jabłka trzeba pokroić również cienko i ładnie, harmonijnie ułożyć na cieście – mówi francuski kucharz David Gaboriaud.
Jak sprawić, aby ciasto francuskie nie urosło nam w piekarniku? Kto wymyślił tartę? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: David Gaboriaud (kucharz)
Data emisji: 23.08.2018
Godzina emisji: 11.29
kw/mk