Jak zrobić idealne pączki? (A nuż, widelec/Trójka)
Jaki powinien być idealny pączek?
Tłusty czwartek to zdecydowanie dzień pączków. Co zrobić, aby nie stać w kolejkach do cukierni? Katarzyna Pruchnicka i jej gość zdradzają kilka sprawdzonych przepisów.
Zdjęcie ilustracyjne
Foto: Pixabay
Dodaj do playlisty
– Pączek nie powinien być tłusty. Nasze babcie robiły je na smalcu. Ja do tej pory tak robię. Smalec jest stosunkowo najmniej wyczuwalny. Natomiast te wszystkie smażone na oleju są za bardzo tłuste. Moja ciocia Zosia miała pewien trik, aby pączki były mięciutkie. Stosuję go do tej pory – tłumaczy Marta Gessler i zdradza swój sekretny przepis na idealne pączki.
Jakie jest najlepsze nadzienie do pączków? Dlaczego tłusty czwartek powinien być wolny od pracy? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Gessler (restauratorka)
Data emisji: 7.02.2018
Godzina emisji: 11.15
kw/mk