Jak przekonać się do trudnych smaków?

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Jak przekonać się do trudnych smaków?
AnyżFoto: Oliver Hoffmann/shutterstock.com

– Podstawowy sposób, by się przekonać do czegoś, co nam nie bardzo smakuje, to połączyć to z czymś, co lubimy – podpowiada Katarzyna Pruchnicka.

Posłuchaj

Jak przekonać się do trudnych smaków? (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Małgorzata Minta, dziennikarka i blogerka kulinarna, przyznała w audycji "A nuż, widelec", że miała problem z szałwią. Bardzo nie odpowiadał jej zapach wspomnianej rośliny. Okazało się jednak, że ten aromat we włoskim klasyku z gnocchi, masłem i parmezanem już tak nie przeszkadza.

– Jeśli mamy takie przyprawy, za którymi za bardzo nie przepadamy, to warto je spróbować z tym, z tamtym... Może któreś z połączeń zaskoczy – mówi gość Trójki.

Zapraszamy do wysłuchania całej audycji, w której Katarzyna Pruchnicka zdradza, jakie przepisy mogą spowodować, że spojrzymy łaskawszym okiem na kapary, szałwię, anyż, kolendrę i anchois.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka, blogerka kulinarna)
Data emisji: 23.01.2018
Godzina emisji: 11.15

kk/ml

Polecane