Jak przekonać się do trudnych smaków?
2018-01-23, 12:01 | aktualizacja 2018-02-26, 15:02
– Podstawowy sposób, by się przekonać do czegoś, co nam nie bardzo smakuje, to połączyć to z czymś, co lubimy – podpowiada Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Małgorzata Minta, dziennikarka i blogerka kulinarna, przyznała w audycji "A nuż, widelec", że miała problem z szałwią. Bardzo nie odpowiadał jej zapach wspomnianej rośliny. Okazało się jednak, że ten aromat we włoskim klasyku z gnocchi, masłem i parmezanem już tak nie przeszkadza.
– Jeśli mamy takie przyprawy, za którymi za bardzo nie przepadamy, to warto je spróbować z tym, z tamtym... Może któreś z połączeń zaskoczy – mówi gość Trójki.
Zapraszamy do wysłuchania całej audycji, w której Katarzyna Pruchnicka zdradza, jakie przepisy mogą spowodować, że spojrzymy łaskawszym okiem na kapary, szałwię, anyż, kolendrę i anchois.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka, blogerka kulinarna)
Data emisji: 23.01.2018
Godzina emisji: 11.15
kk/ml