Twaróg odkryty na nowo
2018-01-10, 12:01 | aktualizacja 2018-01-10, 13:01
Wydaje się, że o twarogu wiemy już wszystko, tymczasem wciąż kryje on w sobie wiele smakowych niespodzienek.
Posłuchaj
Znawcy twarogów podkreślają, że mają one różne nuty smakowe, odmienne konsystencje i ziarnistość. Wszystko to wpływa na ich ostateczny smak.
W audycji "A nuż, widelec" o swojej miłości do tego rodzaju serów mówi ich znawca Gieno Mientkiewicz. – Nie jestem w stanie opisać tego, jak bogaty jest świat twarogów – podkreśla.
Rozmówca prowadzącej audycję Katarzyny Pruchnickiej zdradza też, gdzie można kupić "nadtwaróg" i gdzie warto szukać wyjątkowo smacznych serów. Podpowiada też, jak je doprawić, by odkryć w nich nowe nuty smakowe.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji: 10.01.2018
Godzina emisji: 11.14
iwo/mk