Jak wyciągnąć z dyni to, co najlepsze?

Katarzyna Pruchnicka kontynuuje temat dyni i kolejny raz udowadnia, jak dużo można zrobić z tym fantastycznym warzywem.

Jak wyciągnąć z dyni to, co najlepsze?

Zdj. ilustracyjne

Foto: beats1/Shutterstock.com

Jak wyciągnąć z dyni to, co najlepsze? (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Dynia jest bardzo słodka, orzechowa, więc dobrze jest czymś ją przełamać. Dlatego świetnie się tu sprawdzi ostra papryka, dzięki której ta słodycz będzie rozgrzewająca, jak ciepły koc na jesień – mówi Małgorzata Minta.

Jak podkreślić najlepsze aspekty smaku dyni? Z jakimi ziołami łączy się ona najlepiej? Tego dowiedzieć się można z dołączonego nagrania. Zapraszamy do słuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 8.11.2017 
Godzina emisji: 
11.14

ml/ab