Trójka|Instrukcja obsługi człowieka
Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!
2017-10-04, 16:10 | aktualizacja 2017-10-05, 08:10
Początki przygody Pawła Ochmana z gotowaniem nie były proste. – To pasja. Uwielbiam słodyczne, ale są to słodycze czysto roślinne, ponieważ jestem weganinem – opowiada autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".
Posłuchaj
Gość Grażyny Dobroń przyznaje, że stosuje w kuchni bardzo dużo roślin dziko rosnących. – Żyjemy w czasach, kiedy kuchnia roślinna jest dużo łatwiejsza niż jeszcze kilka lat temu – przekonuje.
Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której rozmawialiśmy czym zastąpić jajko i masło w wypiekach wegańskich i o czym należy pamiętać przygotowując ciasto z mąk bezglutenowych. Wśród przepisów proponowanych przez Pawła Ochmana znajdują się m.in. kruche babeczki z budyniem i pączki bananowe.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Paweł Ochman (autor bloga Weganon, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału")
Data emisji: 4.10.2017
Godzina emisji: 11.16
gs/ml