Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!
Zdj. ilustracyjneFoto: Anna Hoychuk/Shutterstock

Początki przygody Pawła Ochmana z gotowaniem nie były proste. – To pasja. Uwielbiam słodyczne, ale są to słodycze czysto roślinne, ponieważ jestem weganinem – opowiada autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

Posłuchaj

Desery bez jajek i miodu? Są pyszne! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+
dieta 1200.jpg
Dieta w chorobie nowotworowej. Ostatnia deska ratunku?

Gość Grażyny Dobroń przyznaje, że stosuje w kuchni bardzo dużo roślin dziko rosnących. – Żyjemy w czasach, kiedy kuchnia roślinna jest dużo łatwiejsza niż jeszcze kilka lat temu – przekonuje.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której rozmawialiśmy czym zastąpić jajko i masło w wypiekach wegańskich i o czym należy pamiętać przygotowując ciasto z mąk bezglutenowych. Wśród przepisów proponowanych przez Pawła Ochmana znajdują się m.in. kruche babeczki z budyniem i pączki bananowe. 


sokzburaka1200.jpg
Sok z buraka, czyli zdrowe kiszenie

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Paweł Ochman (autor bloga Weganon, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału")
Data emisji: 4.10.2017
Godzina emisji: 11.16

gs/ml

Polecane