Rzodkiewka i pokrzywa, czyli nowe sposoby na... pesto (A nuż, widelec/ Trójka)
Rzodkiewka i pokrzywa, czyli nowe sposoby na... pesto
2017-06-08, 15:06 | aktualizacja 2017-06-08, 16:06
Główna zasada robienia tego aromatycznego sosu brzmi: zielone, orzechy i oliwa. O tym, jakie zaskakujące składniki można wykorzystać do pesto, opowiadał nam Piotr Kucharski.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Pierwszy pomysł to rzodkiewka. - Jeśli mamy swoje rośliny i wiemy, że nie są pryskane, to one są tak charakterne, mają taki fajny smak, że są idealne na pesto - opowiadał rozmówca Katarzyny Pruchnickiej.
Druga, być może bardziej zaskakująca propozycja, to pokrzywa. Jak ją zbierać i jak przygotować pokrzywowe pesto? Czym można zastąpić drogie orzeszki piniowe wykorzystywane w sosie? O tym wszystkim usłyszeć można w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 8.06.2017
Godzina emisji: 11.14
ei/fbi