Skorzonera wraca na polskie stoły

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Skorzonera wraca na polskie stoły
Właśnie tak wygląda skorzoneraFoto: shutterstock.com/Peter Zijlstra

Wczoraj warzywa, dziś mięso. Może w ramach jednego obiadu warto podać schab po toskańsku, o którym mówiliśmy w środę, i dzisiejszą skorzonerę?

Posłuchaj

Skorzonera wraca na polskie stoły (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- To warzywo z grupy starych i zapomnianych, ale odkrytych niedawno na nowo i przeżywających swój renesans. Podobnie jest z pasternakiem czy topinamburem. Skorzonera z wyglądu przypomina korzenie chrzanu, jednak jej smak jest zupełnie inny. 

Czas na schab po florencku>>>

O właściwościach tej rośliny opowiada Tomasz Purol, szef kuchni jednej z najlepszych poznańskich restauracji. Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
 Tomasz Purol (szef kuchni)
Data emisji:
23.03.2017
Godzina emisji:
11.14

mp/ei

Polecane