Przepis na doskonałego domowego burgera (A nuż, widelec/Trójka)
Przepis na doskonałego domowego burgera
2017-01-05, 13:01 | aktualizacja 2017-01-05, 14:01
- Ważne jest użycie odpowiedniego elementu z tuszy wołowej, najlepiej łopatki - doradza kucharz Jerzy Sobieniak i tłumaczy, jaki trik warto zastosować, by burger był odpowiednio wysmażony, płaski i zwarty.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Cały sekret leży w odpowiednim formowaniu kotleta. Z nagrania audycji dowiadujemy się szczegółów.
Jerzy Sobieniak tłumaczy też, że do mięsa wystarczy dodać jedynie sam pieprz i sól, które podkreślą smak mięsa, ale go nie stłumią.
Katarzyna Pruchnicka zdradza natomiast przepisy na domowy ketchup czy musztardę.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jerzy Sobieniak (kucharz)
Data emisji: 5.1.2016
Godzina emisji: 11.18
fbi