Dajmy szansę jedzeniu typu street food. "To nie fast food"
2017-01-04, 16:01 | aktualizacja 2017-01-04, 16:01
- To jedzenie bardzo często zadziwia smakiem i - co ważne - jakością. Dowodem na to może być fakt, że w 2016 roku dwa singapurskie bary z przekąskami zostały docenione gwiazdką Michelin - powiedziała Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Budki z jedzeniem czy food trucki zadomowiły się z pewnością na naszych ulicach. W opinii wielu osób zyskały też - zupełnie niesłusznie - złą sławę. - Wcale nie jest tak, że street food to jest fast food. To jest kuchnia, która ma zawsze dużo serca - uważa kucharz Jerzy Sobieniak.
Zarówno Katarzyna Pruchnicka, jak i jej gość uważają, że wiele polskich potraw mogłoby się z powodzeniem sprawdzić jako street food. To choćby pierogi czy... tatar.
Więcej na temat street food mówimy w nagraniu audycji, zapraszamy do posłuchania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jerzy Sobieniak (kucharz)
Data emisji: 4.1.2016
Godzina emisji: 11.18
fbi/mp