Dajmy szansę jedzeniu typu street food. "To nie fast food"

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Dajmy szansę jedzeniu typu street food. "To nie fast food"
W food trucku musi zmieścić się zarówno bar, jak i kuchnia pozwalająca na swobodne przygotowywanie dańFoto: Polskie Radio

- To jedzenie bardzo często zadziwia smakiem i - co ważne - jakością. Dowodem na to może być fakt, że w 2016 roku dwa singapurskie bary z przekąskami zostały docenione gwiazdką Michelin - powiedziała Katarzyna Pruchnicka.

Posłuchaj

Street food zaskakuje jakością (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Budki z jedzeniem czy food trucki zadomowiły się z pewnością na naszych ulicach. W opinii wielu osób zyskały też - zupełnie niesłusznie - złą sławę. - Wcale nie jest tak, że street food to jest fast food. To jest kuchnia, która ma zawsze dużo serca - uważa kucharz Jerzy Sobieniak.

Zarówno Katarzyna Pruchnicka, jak i jej gość uważają, że wiele polskich potraw mogłoby się z powodzeniem sprawdzić jako street food. To choćby pierogi czy... tatar. 

Więcej na temat street food mówimy w nagraniu audycji, zapraszamy do posłuchania. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Jerzy Sobieniak (kucharz)
Data emisji:
 4.1.2016
Godzina emisji:
11.18

fbi/mp

Polecane