Dzika kuchnia. Jarzębina i inne przysmaki
2016-10-19, 13:10 | aktualizacja 2016-10-19, 15:10
Katarzyna Pruchnicka namawiała słuchaczy, by nie iść do sklepu, tylko wyjść z domu, rozejrzeć się dookoła i pozbierać to, co rośnie tuż obok.
Posłuchaj
Dzika kuchnia. Jarzębina i inne przysmaki (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Jednym z takich przykładów jest jarzębina. - Można ją skarmelizować, zrobić słodkie konfitury, dżem, nalewkę. Można ją też dodać do przeróżnych potraw jednogarnkowych, a nawet zakisić z nią kapustę - mówi Małgorzata Ruszkowska z duetu kulinarnego Mead Ladies.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej opowiada o innych dzikich roślinach i korzeniach, które warto zbierać i jeść jesienią.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Ruszkowska (Mead Ladies)
Data emisji: 19.10.2016
Godzina emisji: 11.154
mk/fbi