Dzika kuchnia. Jarzębina i inne przysmaki

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Dzika kuchnia. Jarzębina i inne przysmaki
Gość Trójki podpowiada, jak w kuchni wykorzystać jarzębinęFoto: pixabay.com

Katarzyna Pruchnicka namawiała słuchaczy, by nie iść do sklepu, tylko wyjść z domu, rozejrzeć się dookoła i pozbierać to, co rośnie tuż obok.

Posłuchaj

Dzika kuchnia. Jarzębina i inne przysmaki (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Jednym z takich przykładów jest jarzębina. - Można ją skarmelizować, zrobić słodkie konfitury, dżem, nalewkę. Można ją też dodać do przeróżnych potraw jednogarnkowych, a nawet zakisić z nią kapustę - mówi Małgorzata Ruszkowska z duetu kulinarnego Mead Ladies.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej opowiada o innych dzikich roślinach i korzeniach, które warto zbierać i jeść jesienią.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: 
Małgorzata Ruszkowska (Mead Ladies)
Data emisji: 19.10.2016
Godzina emisji:
11.154

mk/fbi

Polecane