Jak znaleźć dobry, lokalny ser?
2016-09-08, 13:09 | aktualizacja 2016-09-08, 15:09
Czasem podczas podróży mijamy małe gospodarstwa, przy których wiszą ogłoszenia dot. sprzedaży serów. Warto im zaufać? Jak rozpoznać dobry ser?
Posłuchaj
Znawca serów Gieno Mientkiewicz tłumaczy w audycji, gdzie można czerpać wiedzę na temat dobrych serów. Skąd je brać? Którym gospodarstwom zaufać? - Producenci serów to w gruncie rzeczy uczciwi ludzie, im jest wstyd robić złe sery. Oczywiście bywają tacy, na przykład wśród górali, którzy robią bardziej sery na handel niż do jedzenia, ale zdecydowanie jest więcej tych, którzy są uczciwi - zapewnia rozmówca Katarzyny Pruchnickiej.
Działa też specjalny portal, na którym możemy znaleźć wizytówki polecanych producentów serów. Mówimy o nim w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji: 08.09.2016
Godzina emisji: 11.13
fbi/ei