Odkryj owocowy świat kiszonek

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Odkryj owocowy świat kiszonek
Cytryna ma średni poziom zawierania witaminy C. Jest jej więcej w kiszonej kapuście, papryczce chili oraz w cebuli.Foto: Pixabay/Coleur

W naszej szerokości geograficznej suszenie jedzenia się nie sprawdza, lepiej wędzić lub kisić. - Kiszenie było sposobem na to, by mieć bogate w witaminy warzywa przez cały rok - mówi Małgorzata Minta.

Posłuchaj

Czereśnie, wiśnie, cytryny. Kiśmy owoce! (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej poleca odwiedzić Węgry, Gruzję lub Mołdawię, by "odkryć cały nowy świat kiszonek".

Dziennikarka kulinarna mówi w audycji nie tylko o kiszonych warzywach, ale i owocach. Jak smakują czereśnie czy wiśnie poddane takiej konserwacji? Do czego najlepiej nadaje się kiszona cytryna? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats)
Data emisji:
25.08.2016
Godzina emisji: 11.18

mk/ei

Polecane