Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą?

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą?
Jak prawidłowo powinna być przechowywana oliwa? Odpowiedź w nagraniu audycjiFoto: Pixabay.com

Idealnie pasuje do sałat, cudownie smakuje z mozzarellą, ale też twarogiem czy po prostu kromką świeżego pieczywa lub… szynką.

Posłuchaj

Oliwę z oliwek - jak wybrać tę najlepszą? (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Niektóre oliwy są bardzo wyraziste, nawet pikantne, inne z kolei - bardzo łagodne. Jak odpowiednio dobrać oliwę do dania? Jak wybrać tę najlepszą? Jacy są dwaj najwięksi wrogowie oliwy i jaki kolor świadczy o tym, że nie nadaje się ona do spożycia? O tym wszystkim mówi kucharz - Włoch - Marco Giha.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Giha (kucharz)
Data emisji:
6.07.2016
Godzina emisji: 11.12

mk/ei

Polecane