Oliwę z oliwek - jak wybrać tę najlepszą? (A nuż, widelec/Trójka)
Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą?
2016-07-06, 14:07 | aktualizacja 2016-07-07, 13:07
Idealnie pasuje do sałat, cudownie smakuje z mozzarellą, ale też twarogiem czy po prostu kromką świeżego pieczywa lub… szynką.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Niektóre oliwy są bardzo wyraziste, nawet pikantne, inne z kolei - bardzo łagodne. Jak odpowiednio dobrać oliwę do dania? Jak wybrać tę najlepszą? Jacy są dwaj najwięksi wrogowie oliwy i jaki kolor świadczy o tym, że nie nadaje się ona do spożycia? O tym wszystkim mówi kucharz - Włoch - Marco Giha.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Giha (kucharz)
Data emisji: 6.07.2016
Godzina emisji: 11.12
mk/ei