Trójka|Instrukcja obsługi człowieka
Śmiertelnie niebezpieczny nadmiar cukru w diecie
2016-06-27, 15:06 | aktualizacja 2016-06-27, 16:06
- Rocznie zjadamy 50 kilogramów cukru, czasem nie zdając sobie z tego sprawy - ostrzega Grażyna Drobroń w "Instrukcji obsługi człowieka".
Posłuchaj
Gość Grażyny Dobroń o niebezpieczeństwach płynących z nadużywania cukru (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Dodaj do playlisty
- Mąka to bardzo długie łańcuchy glukozy, czyli to jest cukier. On się wolniej rozkłada w jelitach i wolniej przyswaja niż cukier z cukiernicy - wyjaśnia dr Michał Mularczyk, internista i dietetyk. Lekarz zdradza, jak prawidłowo układać swoją dietę. - Nie powinno się, na przykład, jeść podgrzewanych ryb. Tylko surowe - mówi.
Jak kontrolować poziom cukru w organizmie? Jak rozpoznać pierwsze objawy cukrzycy? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: dr Michał Mularczyk (internista, dietetyk)
Data emisji: 27.06.2016
Godzina emisji: 11.13
mp/ei