Hangop - przepis na prosty deser z rabarbarem
2016-04-20, 13:04 | aktualizacja 2016-04-21, 08:04
Ten smakowity pomysł pochodzi z Holandii. Ponieważ w Polsce już wkrótce będzie można cieszyć się świeżym rabarbarem, przedstawiamy przepis na hangop.
Posłuchaj
Podajemy przepis na deser z rabarbarem (A nuż, widelec/ Trójka)
Dodaj do playlisty
Do przygotowania go potrzebujemy jogurt naturalny, mus rabarbarowy, garść truskawek, cukier puder (opcjonalnie) i ekstrakt z wanilii. Szczegóły krok po kroku tłumaczyła w Trójce Grażyna Bober-Bruijn.
Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której mówiliśmy także o 20. Pikniku Naukowym - odbędzie się on 7 maja na Stadionie Narodowym w Warszawie. Jubileuszowy Piknik Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik poświęcony będzie związkom nauki z naszym zdrowiem.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Grażyna Bober-Bruijn (autorka książek kulinarnych)
Data emisji: 20.04.2016
Godzina emisji: 11.16
ei/mk