Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków

- To deser idealny. Pyszny, z kremem, pachnący cynamonem, a do tego zdrowy - mówi o cieście marchewkowym dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.

Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków

Marchewka sprawdza się nie tylko jako składnik zup czy surówek, lecz także jako baza zdrowych wypieków

Foto: Glow Images/East News

Przepis na ciasto marchewkowe (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

W audycji "A nuż, widelec" swój przepis na wypieki z marchewki podaje naszym słuchaczom Magdalena Cielenga-Wiaterek, blogerka i autorka książki "Zielenina na talerzu".

- Lubię robić ciasto marchewkowe na bogato - mówi rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej i zdradza, czym jej przepis różni się od standardowych propozycji dotyczących przygotowania marchewkowego przysmaku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (blogerka, autorka książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji:
14.01.2016
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk