Przepis na ciasto marchewkowe (A nuż, widelec/Trójka)
Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków
- To deser idealny. Pyszny, z kremem, pachnący cynamonem, a do tego zdrowy - mówi o cieście marchewkowym dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Marchewka sprawdza się nie tylko jako składnik zup czy surówek, lecz także jako baza zdrowych wypieków
Foto: Glow Images/East News
Dodaj do playlisty
W audycji "A nuż, widelec" swój przepis na wypieki z marchewki podaje naszym słuchaczom Magdalena Cielenga-Wiaterek, blogerka i autorka książki "Zielenina na talerzu".
- Lubię robić ciasto marchewkowe na bogato - mówi rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej i zdradza, czym jej przepis różni się od standardowych propozycji dotyczących przygotowania marchewkowego przysmaku.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (blogerka, autorka książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji: 14.01.2016
Godzina emisji: 11.15
iwo/mk