Kimchi - azjatycka wersja kiszonej kapusty (A nuż, widelec/Trójka)
Kimchi - azjatycka wersja kiszonej kapusty
2015-11-12, 12:11 | aktualizacja 2015-11-13, 10:11
Kapusta pekińska, marchew, rzodkiewki, imbir, czosnek plus przyprawy - oto składniki potrzebne do przygotowania azjatyckiego przysmaku.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
- Potrzeba dwóch, trzech dni, by przygotować kimchi. Jeśli jednak nie mamy tyle czasu, wystarczy dodać do niego dwie, trzy łyżki octu - mówi Grażyna Bober-Bruijn, która w audycji podaje dokładny przepis na kimchi i proporcje składników.
Katarzyna Pruchnicka poleca też swoje propozycje podania azjatyckiej potrawy.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Grażyna Bober-Bruijn (autorka przepisu i książki "Pyszne do pudełka")
Data emisji: 12.11.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/iwo