Zdrowe spojrzenie na męską kuchnię

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Zdrowe spojrzenie na męską kuchnię
Fragment okładki książki pt. "Facet i kuchnia" Szymona KubickiegoFoto: mat. prasowe Wydawnictwa Literackiego

- Kuchnia męska nie musi kojarzyć się kuchnią tłustą, opartą na mięsie i maśle - przekonuje Szymon Kubicki, autor książki "Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu".

Posłuchaj

Zdrowe spojrzenie na męską kuchnię (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Zaczęło się od tego, że Szymon Kubicki nie czuł się na co dzień najlepiej, życie utrudniały mu problemy żołądkowe. Postanowił spróbować nieco innego jedzenia niż to, do którego był przyzwyczajony. - Zacząłem od wyeliminowania glutenu i to był strzał w dziesiątkę. Postawiliśmy sobie przedział czasowy: próbujemy przez dwa tygodnie. Potem: próbujemy przez miesiąc. I nigdy już do glutenu nie wróciliśmy - wspomina autor.

W rozmowie z Grażyną Dobroń mówi o tym, bez jakich produktów nie wyobraża sobie swojej kuchni i co najczęściej zabiera ze sobą do pracy zamiast kanapek.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Szymon Kubicki
Data emisji: 22.09.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/mk

Polecane