Tarta ze szparagami, a może z kaszą?
2015-06-11, 14:06 | aktualizacja 2015-06-11, 15:06
Tarta to danie wytrawne bądź deser, którego podstawą jest kruche, francuskie a czasami nawet drożdżowe ciasto. Nadzienie jest zupełnie dowolne, co udowadniamy w audycji.
Posłuchaj
Katarzyna Pruchnicka i jej goście zdradzają ciekawe sposoby na tartę (A nuż, widelec/ Trójka)
Dodaj do playlisty
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga kulinarnego "Gotowanie z pasją", zdradzili swój sposób na tartę ze szparagami. Danie przygotować należy na kruchym cieście, dodając szpinak, komosę, szparagi, masę jajeczno-śmietanowa i ser ricotta.
W audycji zdradziliśmy także przepisy na tartę łączoną z kaszą oraz tłumaczyliśmy, czym tarta różni się od quiche.
**
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz (autorzy bloga kulinarnego "Gotowanie z pasją")
Data emisji: 11.06.2015
Godzina emisji: 11.15
ei/fbi