Reklama

reklama

To one nadają życiu smak!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
To one nadają życiu smak!
Na co początkujący kucharze powinni zwrócić uwagę? Zdaniem rozmówczyni Natalii Grzeszczyk najważniejsze jest żeby słoik dobrze się zapasteryzował. Najprościej to sprawdzić stukając w pokrywkę.Foto: Glow Images/East News

- Mieszamy, próbujemy, eksperymentujemy. Każda partia przetworów jest trochę inna, mimo że do ich przygotowania używam tego samego przepisu, ale zawsze dam czegoś więcej, czegoś innego mniej - opowiada Agnieszka Pietrusiak, autorka bloga "Mówią Weki".

Posłuchaj

To one nadają życiu smak! (Do południa/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Przetwory można robić na tysiąc sposób. Doskonałym tego przykładem są tzw. krokodylki, czyli ogórki na ostro. - Przygotowuję je w plasterkach z czosnkiem i chili. Wiem, że niektórzy robią je z musztardą lub musztardą i miodem, albo z curry. Takie ogórki doskonale pasują do popularnych burgerów, na kanapkę. Można zrobić z nich prostą sałatkę - wylicza gość "Do południa"

Inspirują nas blogi kulinarne i…

Jak przyznaje na pewno łatwiej wziąć słoik z półki w sklepie. - Ale czy na tym polega jakoś życia? Można coś zrobić szybciej, można wpaść w bylejakość. Ale czy nie lepiej usiąść z kimś na kanapie wypić kawę, zjeść domowy chleb z domowymi powidłami? Życie składa się z drobiazgów, które nadają życiu smak - mówi z przekonaniem Agnieszka Pietrusiak.

Audycję przygotowała i prowadziła Joanna Mielewczyk.

Na audycję "Do południa" zapraszamy od poniedziałku do czwartku od godz. 9.00 do 12.00.

(gs)

Polecane