To one nadają życiu smak!
2013-09-26, 16:09 | aktualizacja 2013-09-26, 17:09
- Mieszamy, próbujemy, eksperymentujemy. Każda partia przetworów jest trochę inna, mimo że do ich przygotowania używam tego samego przepisu, ale zawsze dam czegoś więcej, czegoś innego mniej - opowiada Agnieszka Pietrusiak, autorka bloga "Mówią Weki".
Posłuchaj
Przetwory można robić na tysiąc sposób. Doskonałym tego przykładem są tzw. krokodylki, czyli ogórki na ostro. - Przygotowuję je w plasterkach z czosnkiem i chili. Wiem, że niektórzy robią je z musztardą lub musztardą i miodem, albo z curry. Takie ogórki doskonale pasują do popularnych burgerów, na kanapkę. Można zrobić z nich prostą sałatkę - wylicza gość "Do południa"
Inspirują nas blogi kulinarne i…
Jak przyznaje na pewno łatwiej wziąć słoik z półki w sklepie. - Ale czy na tym polega jakoś życia? Można coś zrobić szybciej, można wpaść w bylejakość. Ale czy nie lepiej usiąść z kimś na kanapie wypić kawę, zjeść domowy chleb z domowymi powidłami? Życie składa się z drobiazgów, które nadają życiu smak - mówi z przekonaniem Agnieszka Pietrusiak.
Audycję przygotowała i prowadziła Joanna Mielewczyk.
Na audycję "Do południa" zapraszamy od poniedziałku do czwartku od godz. 9.00 do 12.00.
(gs)