Nie marnujmy żywności
2021-07-08, 14:07 | aktualizacja 2021-07-08, 15:07
Projekt PROM, którego celem jest zbadanie, ile żywności marnuje się w Polsce w całym łańcuchu żywnościowym – zwanym: od pola do stołu. To pierwsza tego typu inicjatywa badawcza w naszym kraju. Najnowsze wyniki po ponad dwóch latach badań dostarczają nam informacji, w jaki sposób możemy przeciwdziałać marnowaniu żywności. W Polsce tracimy rocznie blisko 5 mln ton żywności, a za największą część – aż blisko 3 mln ton – odpowiadają konsumenci. Liderem projektu jest Federacja Polskich Banków Żywności, a partnerami m.in. Instytut Ochrony Środowiska – PIB i SGGW w Warszawie.
Tytuł | Obok nas 2021/07/08 14:19 |
Prowadzący | Elżbieta Korczyńska |
Playlista | |
Tagi |