Kukurydza latem? Klasycznie!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kukurydza latem? Klasycznie!
zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/EKramar

Każda kolba kukurydzy ma podobno parzystą liczbę rzędów ziaren i zwykle jest ich 16. Możemy to sprawdzić przygotowując jeden z przepisów Gai Kuroń. 

– Po co kombinować, skoro możemy przygotować kukurydzę z masłem i solą? Ugotujmy ją w gorącej wodzie – młodą 5 minut, a inne nieco dłużej. To doskonały sposób na powrót do smaków dzieciństwa – mówi Gaja Kuroń.


Posłuchaj

2:41
Na lato - kukurydza! (Kuchnia z jajem/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

 

Dla niektórych, zwykła kolba gotowanej kukurydzy może być jednak nieco nudną propozycją. W jaki sposób ją uatrakcyjnić? – Możemy dodać ziół i zrobić np. masło czosnkowe, albo z bazylią i kolendrą. Możemy też zeskrobać ziarna i dodać je do sałatki – dodaje Gaja Kuroń.

***

Tytuł audycji: Kuchnia z jajem
Prowadzą: Gaja KurońGabriela Darmetko
Data emisji: 12.08.2020
Godzina emisji: 10.41

ml

Polecane