Restauratorzy w obliczu koronawirusa

W styczniu tego roku Katarzyna cieszyła się, że wraz z partnerem kupiła restaurację na warszawskim Wilanowie. W wieku 25 lat została właścicielką drugiego w stolicy punktu gastronomicznego.

Restauratorzy w obliczu koronawirusa

W Polsce największy spadek poczucia bezpieczeństwa, na który wskazują klienci dotyczy odwiedzin w restauracjach - wynika z raportu Deloitte.

Foto: shutterstock.com/arturasker

Jak z kryzysem radzi sobie gastronomia? (Reportaż/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Utargi były bardzo dobre. Aż do zeszłego tygodnia, gdy w Polsce pojawił się koronawirus. Klientów jest coraz mniej, obroty spadły o połowę. A kredyty trzeba płacić. Jakie ma plany w tej nowej sytuacji? Ona i mnóstwo młodych przedsiębiorczych ludzi.

W reportażu wykorzystano także fragmenty audycji "Za, a nawet przeciw" pod tytułem "Czy pandemia może zniszczyć małe i średnie przedsiębiorstwa?".

***

Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>

***

Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "W jednej chwili"
Autorzy reportażu: Hanna i Adam Bogoryja-Zakrzewscy
Data emisji: 18.03.2020
Godzina emisji: 18.44

ml/kr

Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.