Restauratorzy w obliczu koronawirusa
2020-03-18, 19:03 | aktualizacja 2020-03-26, 12:03
W styczniu tego roku Katarzyna cieszyła się, że wraz z partnerem kupiła restaurację na warszawskim Wilanowie. W wieku 25 lat została właścicielką drugiego w stolicy punktu gastronomicznego.
Posłuchaj
Jak z kryzysem radzi sobie gastronomia? (Reportaż/Trójka)
Dodaj do playlisty
Utargi były bardzo dobre. Aż do zeszłego tygodnia, gdy w Polsce pojawił się koronawirus. Klientów jest coraz mniej, obroty spadły o połowę. A kredyty trzeba płacić. Jakie ma plany w tej nowej sytuacji? Ona i mnóstwo młodych przedsiębiorczych ludzi.
W reportażu wykorzystano także fragmenty audycji "Za, a nawet przeciw" pod tytułem "Czy pandemia może zniszczyć małe i średnie przedsiębiorstwa?".
***
Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>
***
Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "W jednej chwili"
Autorzy reportażu: Hanna i Adam Bogoryja-Zakrzewscy
Data emisji: 18.03.2020
Godzina emisji: 18.44
ml/kr