Zima – czas na zupy… owocowo-serowe?

– Zupa jabłkowa z cheddarem, bo to ten ser jest tu głównym składnikiem, jest jednak pięknie zbudowana na owocach – zaskakuje znawca i smakosz serów Gieno Miętkiewocz.

Zima – czas na zupy… owocowo-serowe?

Zdjęcie ilustracyjne

Foto: Shutterstock.com/zoryanchik

A nuż, widelec 30 stycznia godz. 11:30
+
Dodaj do playlisty
+

– Potrzebujemy rosołu drobiowego, choć, jeśli ktoś woli jarską wersję, może użyć jarzynowego. Oprócz tego marchewka, kawałek selera naciowego, cebula i czosnek, tak by się te smaki mieszały, oraz dwa, porządne, kwaśne jabłka. Niezbędny będzie też starty cheddar, który dopełnia danie – wylicza Gieno Miętkiewicz.

Przepis Giena Miętkiewicza na zupę jabłkowo-cheddarową można znaleźć w dołączonym nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Miętkiewicz (znawca i smakosz serów) 
Data emisji: 30.01.2020
Godzina emisji: 11.30

ml

Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.