Huczne imieniny. Jak świętowano po wojnie?

– W latach 70. było dobre zaopatrzenie. Ciągle funkcjonowały w dobrej kondycji osoby pamiętające wystawności przedwojenne, to były przyjęcia zasiadane, nie późniejsze bufety ani stoły szwedzkie. Na stole, gdy wchodzili goście, stały półmiseczki z licznymi przystawkami: wędlinami, sałatkami jarzynowymi, rybą w galarecie czy domowe pasztety – wylicza Maria Barbasiewicz. 

Huczne imieniny. Jak świętowano po wojnie?

Zdjęcie ilustracyjne

Foto: Shutterstock.com/Elzbieta Sekowska


TytułProgram obyczajowy 2019/11/30 06:46
ProwadziAnna Popek
Opis

 Co zmieniło się w organizacji przyjęć w latach 80.? Z czego przyrządzana jest zupa świętego Huberta? 

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.  

Playlista
Tagi
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.