Bułeczki cynamonowe i kawa, czyli jak odpoczywać po szwedzku (A nuż, widelec/Trójka)
Idealne połączenie cynamonu i miłej przerwy w pracy
2019-11-21, 11:11 | aktualizacja 2019-11-21, 15:11
– Szwecja to dla mnie cynamonowe drożdźówki, które pojawiają się tam w czasie tzw. fiki, czyli przerwy na kawę. To przepiękna tradycja, którą należy przeszczepić na polski grunt – stwierdza dziennikarka kulinarna, Małgorzata Minta.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
– Lekkie drożdżowe bułeczki będą pasować do czarnej kawy. To bardzo prosty przepis, dzięki czemu możemy przygotować sobie wypieki nawet na śniadanie. Oczywiście możemy sobie pomóc robotem kuchennym – mówi specjalistka.
Jakich składników potrzebujemy, by przygotować bułeczki cynamonowe według przepisu Małgorzaty Minty? Co oznacza szwedzkie słowo "lagom"? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 21.11.2019
Godzina emisji: 11.32
kr/mk