A zamiast mięsa… pieczarka portobello!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
A zamiast mięsa… pieczarka portobello!
Pieczarka portobelloFoto: pixabay.com/pixel1

– Pieczarki portobello to najlepszy pomysł dla osób, które nie chcą jeść mięsa albo chcą mieć go mniej w diecie. Wtedy możemy zrobić sobie "wypasionego" burgera! – doradza autorka książek kulinarnych, Monika Mrozowska.

Posłuchaj

A na obiad… kanapka. Ale za to jaka! (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Kanapka z pieczarką portobello jest aromatyczna, sycąca i ma wszystkie składniki pełnowartościowego posiłku, więc swobodnie można przyrządzić ją na obiad. Ale jak to zrobić?

– Pieczarkę grilluje się kilka minut z jednej i z drugiej strony. Czasem dodaje się odrobinę startego parmezanu, który roztopi się w środku. Fajnie jest mieć dobry chleb na zakwasie. To jest po prostu dobre! – mówi nasza specjalistka.

Jakich warzyw możemy użyć do przygotowania takiej kanapki? Czym pieczarka portobello różni się od bardziej popularnej pieczarki białej? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Monika Mrozowska (autorka książek kulinarnych, blogerka kulinarna)
Data emisji: 31.10.2019
Godzina emisji: 11.28

kr

Polecane