Co można "wyczarować" z kaszy i brukselki? (A nuż, widelec/Trójka)
Zero waste. Jak nie marnować żywności?
2019-10-24, 11:10 | aktualizacja 2020-03-26, 17:03
Trend do oszczędzania i jedzenia bezresztkowego staje się coraz silniejszy, najwięksi szefowie kuchni, tacy jak Massimo Bottura, edukują, jak nie marnować jedzenia.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Załóżmy, że mamy w domu resztkę kaszy i brukselki. W audycji podpowiadamy, jak przygotować z tych składników i dodatków pyszne danie.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Sylwia Majcher (kulinarna ekolożka, autorka książki "Wykorzystuję, nie marnuję. 52 wyzwania zero waste")
Data emisji: 24.10.2019
Godzina emisji: 11.31
mk/gs