Trójka|Instrukcja obsługi człowieka
Gdzie znaleźć najzdrowsze jedzenie?
2019-10-14, 11:10 | aktualizacja 2019-10-14, 12:10
Do niedawna, za nietolerancje i choroby jelit, a także za całe zło świata obwinialiśmy gluten. Teraz okazuje się, że za niszczenie kosmków jelitowych, ścianek jelit i flory bakteryjnej, winę ponosi składnik Roundupu – glifosat, który jest obecny niemal wszędzie.
Posłuchaj
Ile jest szkodliwych dodatków w żywności? (Instrukcja Obsługi Człowieka/Trójka)
Dodaj do playlisty
– Kiedyś łatwiej mówiło mi się o tym jak odzyskać zdrowie. Co dziś można zrobić, jeśli wszystko, co rodzi ziemia jest podwójnie chrzczone Roundupem? O tym, że rolnicy go stosują słyszę od tych z północy i południa kraju. Podobnie jest z miodem, który nie jest już tak dobroczynny jak kiedyś. Na szczęście, powstają małe kooperatywy rolnicze produkujące inaczej – mówi Grażyna Dobroń.
Co możemy zrobić, by uniknąć zgubnych skutków trujących dodatków do żywności? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Data emisji: 14.10.2019
Godzina emisji: 11.33
ml