Polski fast food? (A nuż, widelec/Trójka)
Dlaczego warto odwiedzać nocny market?
– Mieszkańcy większych miast znają nocne targi. Na warszawskim nocnym markecie, spotkałam się z szefową kuchni jednej z restauracji. Opowiedziała mi, co przyciąga ludzi do takich miejsc – mówi Katarzyna Pruchnicka.
zdjęcie ilustracyjne
Foto: shutterstock.com/gowithstock
Dodaj do playlisty
– Myślę, że szukamy dobrych rzeczy. Jesteśmy też otwarci na smaki i potrawy całego świata. Jakość i egzotyka definiuje współczesny fast food – zaznacza Adrianna Marczewska, szefowa kuchni w jednej z warszawskich restauracji.
Czym jest współczesny fast food i dlaczego warto go spróbować? Jaki jest typowe, polskie, "szybkie jedzenie"? Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo, słuchając dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Adriana Marczewska (szefowa kuchni)
Data emisji: 5.09.2019
Czas emisji: 11.34
kw/gs