Ukochane smaki Andrzeja Suprona
2019-08-16, 13:08 | aktualizacja 2019-08-19, 15:08
– W kuchni powinno się ryzykować, smakować, kombinować, robić coś, co człowiekowi po prostu smakuje – mówi legendarny zapaśnik Andrzej Supron.
Posłuchaj
– Jako sportowiec, który podróżował po całym świecie, jeździł po wielu ośrodkach sportowych, nigdy nie grymasiłem, jadłem praktycznie wszystko. Dopiero, gdy wkroczyła doba dietetyków, zaczęli nam oni mówić, co powinniśmy jeść, czego się wystrzegać. Wtedy zacząłem zwracać uwagę na to, co jem. Jako młody chłopak wpadałem do domu, brałem kromkę chleba, posypywałem cukrem i leciałem spowrotem na ulicę. Obecnie, bardzo lubię kuchnię azjatycką, sushi, chińszczyznę, dania z charakterem. Niestety, lubię też jeść na ostro, conie jest dla mnie ostatnio za dobre – opowiada gość Tomasza Żądy.
Jakie jest danie popisowe Andrzeja Suprona? Jakie miejsce na świecie najbardziej zachwyciło go kulinarnie? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy!
***
Tytuł audycji: Z Żądą smakuje lepiej
Prowadzi: Tomasz Żąda
Gość: Andrzej Supron (zapaśnik stylu klasycznego, trener i sędzia zapaśniczy, komentator i promotor wrestlingu, prezes Polskiego Związku Zapaśniczego), Jarosław Uściński (restaurator)
Data emisji: 16.08.2019
Godzina emisji: 12.07
ml/mk