Kanapka podróżna nie musi być nudna

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kanapka podróżna nie musi być nudna
Kanapka z pastą z czerwonej soczewicy, pomidorem i kiełkami rzodkiewkiFoto: shutterstock.com/grzejan

Jak wspomina Katarzyna Pruchnicka, kilkanaście, a nawet i kilkadziesiąt lat temu do pociągu zabieraliśmy zazwyczaj prosty duet – jajko i pomidor. Od tej pory te zwyczaje nieco się zmieniły, na co dowodem jest przepis na podrożną kanapkę idealną.

Posłuchaj

Przepis na niebanalną kanapkę podróżną (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Jeżeli nie jemy mięsa, a nie chcemy jeść np. samego sera, jest jeden banalny przepis z jak najmniejszą ilością składników, z których można wydobyć maksimum smaku. Jest to przepis na pastę z czerwonej soczewicy, która jest na tyle fajna, że gotuje się ją w 10 minut – radzi Monika Mrozowska.

Jakie jeszcze składniki, oprócz soczewicy, znajdą się w naszym pociągowym przysmaku? Jaki jest sekret jedwabiście gładkiego hummusu? 

Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo, słuchając dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 8.08.2019
Czas emisji: 11.30

kr

Polecane