Kanapka podróżna nie musi być nudna
2019-08-08, 11:08 | aktualizacja 2019-08-08, 15:08
Jak wspomina Katarzyna Pruchnicka, kilkanaście, a nawet i kilkadziesiąt lat temu do pociągu zabieraliśmy zazwyczaj prosty duet – jajko i pomidor. Od tej pory te zwyczaje nieco się zmieniły, na co dowodem jest przepis na podrożną kanapkę idealną.
Posłuchaj
Przepis na niebanalną kanapkę podróżną (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
– Jeżeli nie jemy mięsa, a nie chcemy jeść np. samego sera, jest jeden banalny przepis z jak najmniejszą ilością składników, z których można wydobyć maksimum smaku. Jest to przepis na pastę z czerwonej soczewicy, która jest na tyle fajna, że gotuje się ją w 10 minut – radzi Monika Mrozowska.
Jakie jeszcze składniki, oprócz soczewicy, znajdą się w naszym pociągowym przysmaku? Jaki jest sekret jedwabiście gładkiego hummusu?
Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo, słuchając dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 8.08.2019
Czas emisji: 11.30
kr