"Ojczulek", który okazał się sprzedawcą ludzkiego mięsa

Uwielbiali go niemal wszyscy mieszkańcy małego miasteczka. Nazywany był "ojczulkiem" o dobrym sercu. Jak to często bywa, przypadek sprawił, że przerażająca prawda wyszła na jaw. 

"Ojczulek", który okazał się sprzedawcą ludzkiego mięsa

zdjęcie ilustracyjne

Foto: shutterstock.com/ bunnygraphy

Historia Karla Denke - kanibala, który handlował ludzkim mięsem (Trójkowy detektyw)
+
Dodaj do playlisty
+

– To był szanowany obywatel, którego wszyscy nazywali "ojczulkiem", bo pomagał najbiedniejszym, oferując nocleg i posiłek. Do tego sprzedawał mięso w miasteczku, ale także w pobliskim Wrocławiu – mówi Katarzyna Cygler. 

Kim był Vincenz Olivier? Jak znaleziono dowody świadczące przeciwko Karlowi Denke? Ile osób zabił niemiecki psychopata? Dlaczego sprzedawał ludzkie mięso? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: Trójkowy detektyw
Prowadzi: Katarzyna Cygler
Data emisji: 16.07.2019
Godzina emisji: 9.47

kw/kd